Close

Obývací pokoj v moderním přírodním stylu

Mladá rodina si přála návrh obývacího pokoje a jídelního koutu. Prostor již byl částečně zařízen dubovou knihovnou, dubovým jídelním stolem, jídelními židlemi a stojací lampou. A klienti si přáli držet se dubového materiálu i ve zbytku návrhu a klientka si přála zakomponovat žebřík na květiny a udělat prostor útulným.

Skříňka pod televizí je asymetrická a pro odlehčení jsem použila kombinaci dubové dýhy a bílé LTD desky. Nad TV jsou dvě police pro dekorace a doplňky. Přírodní styl mají podpořit i vybraná svítidla do obýváku a nad jídelní stůl ze stejné kolekce z přírodních materiálů. V prostoru jsou i dvě stolní lampy. Jedna u televize pro večerní přisvícení a druhá u jídelního stolu. Za jídelním stolem je umístěný dubový příborník pro uložení prostírání a nezbytných „serepetiček“ 🙂 Prostor doplní rostliny na žebříku za sedačkou a velká monstera, kterou již klientka má.

Ložnice ve dřevě a černé

Do ložnice, které vévodí smrkové dřevo a černá, se musela vejít postel s nočními stolky, ušák a skříňka na knihy.

Vybrat dekor k dřeva v LTD desce ke stěnám nebylo snadné, ale nakonec se snad podařilo a použita byla alpská borovice. Na každé straně postele je noční stolek tvořený šuplíkem pro uložení drobností. Nad stolkem jsou vypínače k centrálnímu osvětlení a k led páskům pod stolky, které slouží jen jako podkreslující osvětlení. Postel je vybavena rošty na ovládání. Na proti postele je úzká skříňka pro pár knih, která zároveň skrývá přípravu ve zdi pro vedení kabelů k televizi. Druhý výstup pro kabely je ukryt za obrázky s rostlinami.

Malá vstupní chodba

Malá vstupní předsíň, která má pojmout co nejvíce úložného místa a schovat velký volně stojící mrazák.

Na jedné straně je stěna s lavicí a zrcadlem, na kterou navazují horní úložné skříňky. Pod skříňkami je madlo na zavěšení pár ramínek (velká skříň na bundy je za dveřmi ve vedlejší místnosti). Na stěnu navazuje botník zabudovaný do niky. Má asymetrické dveře, a to z důvodu, aby linka dveří navazovala na hloubku horních skříněk. Pod lavicí je košík na přezůvky a podložka na znečištěné boty.

Na protější straně zabírá velký prostor skříň, ve které je schovaný mrazák. Zbytek tvoří šuplíky na nezbytnosti a sezónní módní doplňky. A opět horní prostor doplňují skříňky. Na obou stranách jsou dveře do dalších pokojů a budou bez zárubní součástí stěn. Skříňky jsou opatřeny koženými úchytkami. Dekory materiálu jsou kombinace bílé a dubu.

Pánská pracovna

Malá pracovna jako útočiště pro pána domu. Oproti zbytku domu, který je laděný do bílé a šedé, měl klient přání, aby pracovna působila barevně „tepleji“. Mělo se zde myslet na pracovní stůl, úložný prostor pro věci, které nemají jinde v domě místo, a křeslo pro případnou návštěvu.

Pracovní stůl jsem opatřila z boku zástěnou, díky čemuž se ihned po vstupu do místnosti nenaskytne pohled na „pracovní nepořádek“. Nad stolem je jedna otevřená police a čtyři skřínky. Stěna nalevo stolu je celá z korkové tapety a slouží jako nástěnka. Na protější straně je velká policová úložná skříň, menší skříňky nad křeslem a knihovnička. Doplněna lampičkou a pelíškem pro psíka, který zde s pánem tráví čas.

Vstupní chodba ve venkovském stylu

Předsíň v moderním venkovském stylu s prvky scandi, to bylo zadání mladé rodiny zařizující nový dům. Klientka si přála použít dekor dubu a zakomponování hořčičně žluté barvy do doplňků. Součástí řešení měl být dostatečně velký botník , lavice na přezutí, dekorační kruhové háčky ze dřeva, kobereček a něco na „serepetičky“. Prostor měl několik omezení – průchozí několika směry a málo denního světla. Místnost již byla zařízena podlahovou dlažbou, dveřmi a oknem. Tyto dekory již byly tedy dané.

S  ohledem na tmavý prostor jsem volila především bílou barvu nábytku. Dub byl použit u desky s policí za lavicí a velkého zrcadla, které malou místnost opticky zvětší.

Kuchyně s obývacím pokojem v dřevostavbě

Klienti si přáli návrh kuchyně spojené s obývacím pokojem do plánovaného domu. Dům bude postaven ze smrkových panelů, které ve velké míře zůstávají obnažené v interiéru. Přáním byla kuchyně v černé barvě, jejíž součástí mají být i krbová kamna. Dále měli klienti představu lavice na sezení v jednom z velkých oken, které v pokoji budou.

Černý dekor v kuchyni jsem použila u části, která je zabudována do niky. Ostrůvková část je pak v bílém lesku doplněna pracovní deskou z kamene. Na propojení s celým dřevěným prostorem je na skříňku pro digestoř použita smrková biodeska.

Obývací stěna je pak z bílého lesku a smrkové biodesky. Lavice na sezení v okně je spojena se spodními skříňkami pod televizí. Nad televizí jsou vysoké skříňky sloužící pro uložení sezónních věcí a spojovacím prvkem mezi dolními a horními skříňkami je knihovna.

Bílá kuchyně v dřevostavbě

Kuchyně je součástí dřevěného interiéru ze smrkových panelů, celý interiér je inspirovaný moderním scandi stylem. Kuchyně je v bílém lesku, doplněná o řadu skříněk ze smrkové biodesky. Pracovní deska je ze staronu, z něhož je i dřez a tvoří s deskou jeden celek. Součástí kuchyňské stěny je i vestavěná spíž, na kterou navazuje potravinová skříň, trouba s MWT a vestavná lednice. Digestoř je zde zabudována v pracovní desce.

Šedá kuchyně

Zde měl klient již představu o rozložení celé kuchyně, šlo „jen“ o doladění dekoru materiálu. zvítězila kombinace světle šedé (hlavní část kuchyně) s bílou barvou (vysoké skříně). Bílá stěna je doplněna o policovou skříňku ve stejné šedé jako kuchyně. Doplněno pracovní deskou v dekoru tmavě šedého betonu.